WEGE DOGI

25 minut 11 składniki idealne na wynos

Składniki

  • Bułki Hot Dog Buns od Dan Cake (4 sztuki),
  • wegańskie kiełbaski (4 sztuki),
  • czerwona kapusta (1/4),
  • młody brokuł (100 g),
  • rukola (30 g),
  • grzyby, np. shimeji (100 g),
  • czosnek (2 ząbki),
  • majonez wegański,
  • olej rzepakowy (łyżka),
  • sól i pieprz,
  • czarny sezam (2 łyżki).

Aż prosi się o dogładkę!

Możemy mówić otwarcie? Z tym przepisem na nowo odkryjesz smak hot dogów, które bez problemu przygotujesz w domowym opiekaczu lub na grillu.

 

Przygotowanie hot doga:

Krok 1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Kiełbaski wegańskie wrzucamy do gorącej wody i gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Na patelni rozgrzewamy około 1/2 szklanki wody i wrzucamy młodego brokuła. Dodajemy poszatkowany czosnek oraz solimy i pieprzymy dla smaku. Całość dusimy około 6 minut – aż brokuł zmięknie.

Krok 3
Na osobnej patelni podgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy grzyby do momentu ich zarumienienia. Następnie solimy i pieprzymy dla smaku. Czerwoną kapustę szatkujemy na drobne kawałki.

Krok 4
Bułki Hot Dog Buns podgrzewamy przez około 4 minuty. Z ciepłymi bułeczkami możemy przejść do składania hot dogów. Umieszczamy wszystkie składniki wedle uznania w bułkach i na końcu polewamy majonezem oraz posypujemy czarnym sezamem.

 

HOT DOG

Buns

Bułki pszenne do hot dogów od Dan Cake zamykają się na substancje konserwujące, ale otwierają na Twoje ulubione składniki.

zobacz przepis