TOSTY Z POMARAŃCZAMI I SZYNKĄ WŁOSKĄ

15 minut 7 składniki idealne na wynos

Składniki

  • Chleb Tostowy Pszenny od Dan Cake (250 g),
  • pomarańcze (4 sztuki),
  • szynka włoska (200 g),
  • serek śmietankowy (300 g),
  • tymianek świeży (garść),
  • syrop z agawy (30 g),
  • pieprz czarny.

Tostuj to!

Szynka parmeńska i pomarańcze? Przetestuj to smakowite połączenie, wgryzając się w Chleb Tostowy Pszenny od Dan Cake.

 

Przygotowanie tosta:

Krok 1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pomarańcze obieramy i kroimy na plastry.

Krok 2
Na blaszce z piekarnika układamy kromki Chleba Tostowego Pszennego Dan Cake. Na każdej z kromek rozsmarowujemy serek śmietankowy, kładziemy plasterek szynki włoskiej, dwa plasterki pomarańczy, posypujemy tymiankiem i pieprzem.

Krok 3
Zapiekamy około 8 minut aż kanapki zaczną się rumienić. Przed podaniem polewamy miodem lub syropem z agawy.

 

 

Chleb Tostowy

Pszenny

Klasyka z szynką i serem? A może oryginalne połączenie cukinii z kurkami? Chleb Tostowy Pszenny jest otwarty na Twoje grillowe pomysły!

zobacz przepis