TOSTY Z POMARAŃCZAMI I SZYNKĄ WŁOSKĄ
15 minut 7 składniki idealne na wynos

Składniki
- Chleb Tostowy Pszenny od Dan Cake (250 g),
- pomarańcze (4 sztuki),
- szynka włoska (200 g),
- serek śmietankowy (300 g),
- tymianek świeży (garść),
- syrop z agawy (30 g),
- pieprz czarny.
Tostuj to!
Szynka parmeńska i pomarańcze? Przetestuj to smakowite połączenie, wgryzając się w Chleb Tostowy Pszenny od Dan Cake.
Przygotowanie tosta:
Krok 1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Pomarańcze obieramy i kroimy na plastry.
Krok 2
Na blaszce z piekarnika układamy kromki Chleba Tostowego Pszennego Dan Cake. Na każdej z kromek rozsmarowujemy serek śmietankowy, kładziemy plasterek szynki włoskiej, dwa plasterki pomarańczy, posypujemy tymiankiem i pieprzem.
Krok 3
Zapiekamy około 8 minut aż kanapki zaczną się rumienić. Przed podaniem polewamy miodem lub syropem z agawy.
Chleb Tostowy
Pszenny
Klasyka z szynką i serem? A może oryginalne połączenie cukinii z kurkami? Chleb Tostowy Pszenny jest otwarty na Twoje grillowe pomysły!
