CLASSIC BURGER
25 minut 11 składniki idealne na wynos

Składniki
- Bułki Maxi Burger Buns z Sezamem od Dan Cake (2 sztuki),
- mięso mielone wołowe (400 g),
- jajko (1 sztuka),
- czosnek (2 ząbki),
- sól i pieprz,
- olej do smażenia (parę łyżek),
- czerwona cebula,
- świeża sałata (parę listków),
- pomidor (1 sztuka),
- ogórek (1/2 sztuki),
- keczup i majonez.
Otwórz się na klasykę gatunku
Sięgnij po bułki Maxi Burger Buns z Sezamem i stwórz z łatwością tradycyjnego hamburgera z najbardziej soczystymi składnikami.
Przygotowanie burgera:
Krok 1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Krok 2
W misce umieszczamy mięso mielone, poszatkowaną 1/2 czerwonej cebuli, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz oraz żółtko jaja. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy dwa płaskie krążki.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso burgerów po 5 minut z każdej strony – aż się porządnie zarumieni. Bułki Dan Cake podgrzewamy w piekarniku przez około 4 minuty.
Krok 4
Następnie przechodzimy do składania burgerów – formujemy wedle uznania z pomidorem, sałatą, kawałkami cebuli, ogórkiem i ulubionymi sosami.
maxi burger
Buns z Sezamem
Duży apetyt? Wystarczy otworzyć Maxi Burger Buns z Sezamem i przygotować ulubione dodatki, które bez problemu umieścisz we wstępnie naciętej bułce sezamowej.
