CLASSIC BURGER

25 minut 11 składniki idealne na wynos

Składniki

  • Bułki Maxi Burger Buns z Sezamem od Dan Cake (2 sztuki),
  • mięso mielone wołowe (400 g),
  • jajko (1 sztuka),
  • czosnek (2 ząbki),
  • sól i pieprz,
  • olej do smażenia (parę łyżek),
  • czerwona cebula,
  • świeża sałata (parę listków),
  • pomidor (1 sztuka),
  • ogórek (1/2 sztuki),
  • keczup i majonez.

Otwórz się na klasykę gatunku

Sięgnij po bułki Maxi Burger Buns z Sezamem i stwórz z łatwością tradycyjnego hamburgera z najbardziej soczystymi składnikami.

 

Przygotowanie burgera:

Krok 1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Krok 2
W misce umieszczamy mięso mielone, poszatkowaną 1/2 czerwonej cebuli, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz oraz żółtko jaja. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy dwa płaskie krążki.

Krok 3
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso burgerów po 5 minut z każdej strony – aż się porządnie zarumieni. Bułki Dan Cake podgrzewamy w piekarniku przez około 4 minuty.

Krok 4
Następnie przechodzimy do składania burgerów – formujemy wedle uznania z pomidorem, sałatą, kawałkami cebuli, ogórkiem i ulubionymi sosami.

 

maxi burger

Buns z Sezamem

Duży apetyt? Wystarczy otworzyć Maxi Burger Buns z Sezamem i przygotować ulubione dodatki, które bez problemu umieścisz we wstępnie naciętej bułce sezamowej.

zobacz przepis