Summer Italian Burger
SKŁADNIKI:
• 2 podpieczone, rumiane bułki MAXI BURGER BUN
• 400g soczystej dobrze wysmażonej wołowiny (ok. 200g na każdy burger)
• 2 kolorowe, letnie pomidory, pokrojone w plastry
• 4 łyżki zielonego pesto z bazylii
• 100g roztopionej, ciągnącej się mozzarelli (ok. 50g na każdy burger)
• Dwie garście rukoli (ok. 1 garść na każdy burger)
• Sos pomidorowy, czosnkowy
PRZYGOTOWANIE:
- Przygotowanie kotleta:
Uformuj 2 kotlety z mielonej wołowiny, doprawiając je ulubionymi przyprawami, solą i pieprzem. Upiecz je na grillu lub patelni grillowej na średnim ogniu. Upewnij się, że są dobrze przypieczone z obu stron. - Przygotowanie składników:
Pokrój kolorowe, letnie pomidory na plasterki.
Przygotuj zielone pesto z bazylii lub użyj gotowego. - Składanie burgerów:
Rozgrzej bułki MAXI BURGER BUN w piekarniku lub na grillu przez kilka minut, aż staną się chrupiące. Na spodniej połowie każdej bułki nałóż łyżkę zielonego pesto z bazylii. Nałożenie na pesto soczystego kotleta wołowego. Następnie dodaj plastry mozzarelli i pomidorów. Na wierzchu każdego burgera ułóż garść rukoli. Na wierzchu rukoli nałóż łyżkę sosu pomidorowego i czosnkowego. Połóż drugą połowę bułki na górę.